duminică, 27 decembrie 2015

Retrospectiva completă a anului 2015

Bună pinguini!

A mai trecut un an. 2015. A trecut foarte repede, și într-un fel, e bine că s-a întâmplat așa. Pe plan global, a fost un an „zguduitor”, plin de șocuri: am asistat la două atentate teroriste la Paris, 63 de persoane și-au pierdut viața în timp ce participau la un concert în clubul Colectiv, sute de mii de imigranți au pătruns în Europa, sute de atacuri armate au avut loc în SUA de la începutul anului...

În acest articol îmi propun să fac o retrospectivă, cu bune și cu rele, a anului 2015 în Club Penguin.




Star Wars Rebels Takeover

Trebuie să recunosc, sunt un fan Star Wars. Am adorat până la ultimul detaliu takeover-ul din 2013. Iar anul a început 2015 a început tot cu un takeover Star Wars, dar bazat pe serialul TV Rebelii. În total, 9 camere au fost decorate (2 camere de petrecere - Spațiu, Baza Inchizitorului).


Ce trebuia să faci în principal era să „vopsești” posterele Imperiale cu însemnele rebelilor. Ca recompensă primeai două iteme (unul pentru membri, și unul pentru non-membri) și te puteai lupta cu săbii laser (ca în 2013).

 

La final, trebuia să te lupți cu Inchizitorul. Același principiu ca la Pirate Party în 2014.
  • Pro: Camere care au aspect fresh, activități ce încurajează partea socială a jocului
  • Contra: Activități tip ziua și clickul, nicio poveste, prea multă repetitivitate + pe mine nu m-a convins să mă uit la serial
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

SoundStudio Party

În februarie, petrecerea s-a bazat pe un fel de musical hollywoodian în CP. Pretextul a fost lansarea aplicației SoundStudio. În versiunea web, jocul s-a lansat în iulie 2014. În total, 11 camere au fost decorate (6 camere de petrecere - 3 refolosite).


Scenele au fost de-a dreptul sublime. Arătau grozav iar muzica din interior era foarte catchy. Scena mea preferată a fost dubstep-ul. Din păcate, nu exista interacțiune cu alți pinguini. Muzica o creai doar pentru tine. Și atât.



A fost readus Awards Show, tot din 2013, dar surpriză... Era total nefuncțional. O cameră care era foarte animată în urmă cu doi ani a fost transformată într-o încăpere anostă.

Și pe lângă toate acestea, un bug (pfff!) nu ne-a permis să colectăm itemele pe care le primeam după ce eram „jurizați” de Cadence! Total aiurea!
  • Pro: Muzică bună, camere decorate grozav (prea puține totuși)
  • Contra: Doar în prima zi de petrecere aveai de făcut ceva, lipsa interactivității, lipsa poveștii + aplicația este la fel de anostă ca petrecerea în sine
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

Puffle Party

În martie, Puffle Party. Nimic atipic. Dar petrecerea a fost atipic de reușită! În sfârșit aveam să dezlegăm misterul lui Sasquatch (care a apărut pe insulă în august 2014, cu totul pe neașteptate)! Acțiunea petrecerii era concentrată pe expediția din sălbăticie. În total, 18 camere au fost decorate (4 camere de petrecere - 13 refolosite).




Totul a început când Sasquatch a furat tortul de la camera nou-nouță, Puffle Lodge! Camera arată grozav și când intri în ea parcă simți deja atmosfera de sălbăticie.

  • Pro: Poveste foarte interesantă, un quest reușit, multe camere decorate
  • Contra: Nu ai ce să faci după ce rezolvi quest-ul
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

Frozen Fever Party

Aș vrea să evit să vorbesc despre petrecerea asta. A fost Frozen Party 2014 + 2 camere + 11 pinuri total inutile. O petrecere pentru un scurtmetraj de 15 minute? Serios?


Tema celor două camere noi era ziua de naștere a Annei. Tot ce trebuia să faci era să... apeși pe pinuri. În restul camerelor s-a reluat quest-ul din 2014.

  • Pro: Un nou prilej de petrecere pentru fanii Frozen
  • Contra: Nu ai ce să faci, repetitivitate, (aproape) nimic nou, lipsa poveștii
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

The Fair

Am amintiri plăcute de la cel de-al șaptelea Fair. Deși a fost copia bâlciului din 2014, a reușit să mă introducă în atmosfera specifică. The Fair va rămâne mereu una dintre petrecerile preferate. Vom vedea dacă CP îl va readuce și în 2016.


Noutatea a fost secțiunea „medievală” a parcului de amuzament. Din păcate nu am avut niciun carusel nou, dar am avut un nou mini-joc destul de plăcut de jucat. Asta ar cam fi marea dezamăgire.

  • Pro: Multe activități, nu există repetitivitate, ai ce să faci + un nou mini-joc
  • Contra: Niciun carusel nou, camere readuse, iteme lipsite de originalitate - recolorate
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

Iunie

Nicio petrecere. Este prima lună fără nicio petrecere, din noiembrie 2008 încoace.

Inside Out Party

Al treilea takeover din 2015, și cel mai bun. Deși preferam o petrecere de vară... Bazat pe filmul „Întors pe dos”, petrecerea a avut o întorsătură de situație. În loc să se concentreze pe Riley, personajul principal din film, am avut ocazia să aflăm mai multe despre Rockhopper. În total, camere au fost decorate (6 camere de petrecere).


Camerele au fost decorate ULUITOR. Uitați-vă și voi câte detalii au fost încorporate! În plus am aflat mai multe despre Rockhopper (precum frica lui de flamingo). 


Și după multe vreme, am avut o petrecere cu o poveste în spate. Una lungă, chiar. Timp de 6 săptămâni (din 11 iunie), în fiecare CP Times, Rockhopper publica o scrisoare în care făcea dezvăluiri. Din păcate, nu prea aveai ce să faci la petrecere în afară de tipica activitate extra-ușoară.
  • Pro: Poveste reușită, camere decorate superb, încorporarea lui Rockhopper în temă
  • Contra: Activități tipice, repetitivitate, puține camere decorate
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

Fashion Festival

Festivalul Modei a fost probabil prima petrecere din an pe care chiar am așteptat-o cu nerăbdare, și asta datorită fișierelor CP. Promitea a fi o petrecere unică, cu multe activități. Dar asta s-a transformat în dezamăgire din cauza greșelilor de concepție și a bug-urilor interminabile.


Totuși, recunosc că nu mi-am folosit niciodată mai mult inventarul de haine. Probele au fost creative. Dar avântul mi-era tăiat de faptul că ținutele pe care trebuia să le votezi nu erau niciodată conforme cu tema.


...iar bug-urile au ținut 3 zile!
  • Pro: Un suflu nou, tipuri noi de activități, creativitate, folosirea inventarului de haine
  • Contra: Puține camere decorate, multe bug-uri, ținute neadecvate
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

Descendants Party

Un mini-eveniment cu titlu de petrecere. 3 camere au fost decorate. Toți au criticat în masă această petrecere, dar au exagerat din cauza greșelii celor de la Club Penguin.


Acea greșeală au fost că au denumit acest eveniment „Descendants Party”. Trebuia să fie sinceri și să nu mărească așteptările jucătorilor. Mai realist ar fi fost „mini-petrecerea Descendants.” A fost un eveniment mic, în pregătirea petrecerilor următoare. Eu nu o consider o petrecere, așadar nu o voi lua prea mult în considerare. 
  • Pro: Costume noi, potențial de role-play, X și O la școală
  • Contra: Puține camere, lipsa activităților
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

10th Anniversary Party

Cea mai bună petrecere a anului, categoric. 10 ani împlinești doar o dată în viață. Iar CP a aniversat această vârstă cum trebuie. Ne-am adus aminte cum ar trebui să arate petrecerile, și de ce am început să jucăm acest joc. Multe amintiri, multe emoții. Asta ne-a adus petrecerea aniversară de 10 ani în cele 31 de camere decorate.


Club Penguin a fost timp de 3 săptămâni, un muzeu. În fiecare cameră era un MascBOT care prezenta o scurtă istorie a camerei (de la petrecere).


În cea de-a treia săptămână însă, boții au înnebunit făcând o trecere ideală spre Halloween Party.
  • Pro: Camere vechi (multe!), activități, role-play
  • Contra: Din păcate, cei care au intrat doar pe 24 octombrie nu s-au putut bucura de petrecere, și nici măcar de pălăria aniversară!
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

Halloween Party

Boții anterior menționați s-au transformat în mașinării de-adreptul malefice, parcă desprinse din Five Nights at Freddy's. Evident, aceștia au fost în centrul atenției în acest an. Și ca de obicei, petrecerea de Halloween a fost super!


Pentru a dezactiva roboții, trebuia să găsești un obiect care reprezenta cea mai mare temere a lor. Din păcate, locația îți era „șoptită” în colțul ecranului dacă o căutai de mai mult de un minut...


Herbert era bineînțeles, în spatele activității stranii a roboților. Acesta și-a făcut apariția pe insulă pentru prima dată din 2013.
  • Pro: Poveste interesantă, decorațiuni minore în mai multe camere, o atmosferă totală de Halloween, a fost implicat și Herbert, activitate 
  • Contra: Repetitivitate
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

Operation: Crustacean

Yay, o nouă operațiune EPF! Yay s-a transformat în nay, deoarece operațiunea Crustacean nu s-a ridicat deloc la anvergura precedentelor operațiuni EPF. Totuși, unele elemente au fost reușite - cum ar fi răpirea de către OZN. A fost ceva misterios și interesant în același timp.


Decorațiunile sunt puține, dar interesante. Totuși, activitățile sunt total repetitive deși mai grele în dificultate. Un labirint nu este atât de ușor de rezolvat precum s-ar zice. Dar după... se lasă praful.


O repetitivate de-a dreptul stresantă și un puffle extraterestru care nu are nimic special. Nasol!
  • Pro: Poveste captivantă (OZN-uri, răpiri), atenție la detalii
  • Contra: Repetitivitate, lipsa activităților, o operațiune per total dezamăgitoare
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

Holiday Party

Gata cu Merry Walrus! S-a dus! Ne-am recăpătat obișnuita petrecere de decembrie. Doar că... e mult prea la fel. E exact ca cea din 2014, doar că recolorată... și fără morsă. Nu are nimic și asta o face (mai) plictisitoare.


Există riscul să fie mai puțini coinși donați decât în 2008 chiar 2007! Asta. e. grav. Asta înseamnă că motivația comunității a pierdut din intensitate. Și când o comunitate nu mai este la fel de implicată, atunci doar lucruri rele se pot întâmpla.


Dar HEY! E Crăciunul, să nu ne pierdem din spirit! Club Penguin a făcut o treabă bună cu decoratul camerelor și asta e grozav! De exemplu, Ski Hill, mai sus ilustrată!
  • Pro: Decorațiuni (multe!), festivitate, Coins for Change, Rockhopper s-a întors
  • Contra: Petrecerea nu are nimic unic!
Puteți consulta ghidul complet al petrecerii aici

Ce mi-a plăcut în 2015

Pinuri mai mici și ascunse corespunzător. Totul a început în martie, de la Puffle Party. Club Penguin ne-a ascultat în această privință în 2015.

Iată câteva dintre cele mai tari pinuri de anul acesta:


Mini-evenimente originale. De la nebunia mustăților la Festivalul Zăpezii, CP a avut anul acesta de toate pentru toți.

 
  
 

Puțină dragoste nu strică. Club Penguin a început să pună decorațiuni în camere parcă uitate de lume...



Ce nu mi-a plăcut în 2015

Polo Field s-a retras. A fost cea mai tristă veste a anului. Polo era, probabil, cea mai apreciată persoană din echipa Club Penguin, el fiind cel mai apropiat de comunitate. Citiți mai multe aici.


Petrecerilor nu li s-a mai acordat atenția cuvenită. Parcă nu mai simți că e o petrecere în Club Penguin.


Harta nu a mai fost decorată pentru petreceri din aprilie 2015. Club Penguin nu și-a mai schimbat fundalul de aproape un an.

Orizonturile lui 2016

Dacă te-ai lăsat de Club Penguin în 2015, este timpul să revii în 2016. Club Penguin va suferi cele mai mari modificări din istorie, anul viitor. #ProjectSuperSecret promite să ofere o experiență cu totul nouă de joc cu interactivitate sporită și numeroase mijloace de explorare.


Cum a fost 2015 pentru tine?
Care a fost petrecerea ta preferată?
Ce aștepți de la 2016?

Intră și tu în discuție! Mulțumesc pentru atenție.

Un comentariu:

  1. Imi place ca ai facut o lista cu petrecerile din CP! Chiar au fost minunate.Cum ti-am zis si pe Twitter,Anniversary Party si Holiday Party au fost preferatele mele.Felicitari !

    RăspundețiȘtergere

author
Wboys14
Salutare tuturor! Numele meu este Andrei și joc Club Penguin din 2007.
author
Green P 2006 (Laura)
Bună! Sunt Laura, am 15 ani, ador să desenez, să creez lucruri și să aflu noutăți! Haideți să fim prieteni!